Een nieuwe richting inslaan begint met een wens, een verlangen, een droom. Je hebt een beeld van wat je heel graag wilt. Dit is echter niet genoeg. Wat je vervolgens nodig hebt is intentie.

Intentie betekent, dat je ook werkelijk aandacht geeft aan je verlangen, dat je het energie geeft. Datgene waarop je je aandacht vestigt, zal sterker worden in je leven. Datgene waar je geen aandacht aan besteedt, ebt weg en verdwijnt. Door je steeds actief bewust te zijn van wat je wilt bereiken (je droom blijven dromen), trek je (toevallig) mensen en dingen naar je toe, die je verder brengen. Mensen die hun droom gerealiseerd hebben, zullen dit beamen.

Belangrijk daarbij is om los te laten hoe je daar gaat komen (de weg er naar toe) en hoe het er in detail uit moet gaan zien. Je bent actief maar niet vanuit control; je staat open voor wat er op je pad komt. Gaande de rit komen de richtingaanwijzers, die je verder brengen.
Intentie is de kracht achter het verlangen. Het is aandacht geven en vertrouwen hebben, dat het gaat komen, misschien wel in een vorm die voor jezelf verrassend is en mooier dan je dacht.