Een bijzondere en verrassende manier om je persoonlijke vragen te onderzoeken is het maken van een Quest wandeling in de natuur. Het is een rituele wandeling waarin je jouw vraag mee neemt als intentie. Je laat je vervolgens leiden waar jouw voeten je brengen. Je volgt de impulsen die bij je opkomen en je ziet, hoort en voelt wat je in de natuur tegen komt. De natuur geeft jou antwoord. Na afloop vertel je jouw ervaringen. Ik luister met een open hart en spiegel je wat ik hoor in jouw verhaal.

Ik geef een voorbeeld van mij zelf om het concreet te maken: ‘Ik loop in een deel van het bos waar beuken staan met op de grond bladeren. Mijn oog valt op een met sterrenmos overdekte stam. Ik zie er een liggend mens in, helemaal in elkaar gedoken. Daarin zie ik mijzelf als kind met pijn en verdriet, dat graag vastgehouden wil worden. Ik ga er naar toe en zit er op mijn hurken naast. Ik voel oud verdriet opkomen. Ik aai het sterrenmos en omhels de overdekte stam. Zo omhels ik mezelf en mijn oude pijn en verdriet. Zo zit ik een tijdje en dat doet me goed. Dan sta ik op, neem afscheid en loop verder.’
In dit deel van mijn Quest wandeling kwam ik verdriet en pijn uit mijn kindertijd tegen, niet met een concrete herinnering erbij, maar het voelen daarvan. En het ‘vroeg’ om gezien en vastgehouden te worden. Dat heb ik gedaan en gaf me daarna een gevoel van ruimte.