Vier dagen en nachten vastend alleen in de natuur, waarom zou je dat nou doen? Mijn eigen vision quest in 2011 is een intense en indringende ervaring geweest. Ik sta steviger en positiever in het leven: met zelfvertrouwen en meer vanuit mijn hart.

Ieder die een quest doet, komt met een persoonlijke vraag, een diep verlangen,waarin je op zoek bent naar een antwoord, vaak al jaren. Op een vaste plek zonder eten, met slechts water om te drinken en een zeiltje gespannen om onder te slapen, ben je alleen met jezelf en met de natuur. Daarin komt ieder dát tegen wat er nu aan de orde is op een wijze, die je niet verwacht of kunt bedenken. Je maakt een hele persoonlijke reis op die ene plek.

Voor mij ging het om werkelijk ‘verbinden’. In mijn quest heb ik dat heel indringend ervaren. Waar ik vroeger lopend in het bos ook inderdaad in-het-bos liep, ervoer ik nu dat ik en de natuur om me heen diep met elkaar verbonden zijn, een geheel zijn, het onderscheid viel weg. Bovendien heb ik ervaren hoe diep ik met mijn geliefde en mijn kinderen verbonden ben; ik kwam op een diepere laag terecht. Mijn hart ging verder open dan ooit. Geweldig. Dit alles neem ik nog steeds mee in de onderstroom in mijn dagelijks leven.

Nieuwsgierig? De vision quest heb ik gedaan onder begeleiding van Rob Top, die ieder jaar weer nieuwe vision quests organiseert: Instituut voor rites de passage .