In het zeer inspirerende boek Synchroniciteit, de innerlijke weg naar leiderschap van Joseph Jaworski (een aanrader !) werd ik getroffen door een mooi citaat dat hij aanhaalt. Ik neem het citaat volledig over in deze blog. Het is geschreven door W.N. Murray, schrijver van The Scottish Himalayan Expedition, en gaat over het werkelijk van binnenuit verbinden met je verlangen en droom. Dan komt synchroniciteit op je pad.

“Totdat men zich ergens waarachtig toe heeft verbonden, is er aarzeling, de mogelijkheid zich terug te trekken en altijd ineffectiviteit. Ten aanzien van alle daden van initiatief (en schepping) geldt één elementaire waarheid die, als men haar niet kent of negeert, talloze ideeën en prachtige plannen in de kiem smoort:

Op het moment dat men zich definitief tot iets verbindt, komt de voorzienigheid ook in beweging. Dan gebeuren er allemaal dingen om mee te helpen die anders niet zouden zijn gebeurd. Uit dat commitment vloeit een hele stroom gebeurtenissen voort, onvoorziene samenlopen van omstandigheden, ontmoetingen en materiële hulp, waarvan geen mens had kunnen dromen dat ze op zijn pad kwamen.”