Weet jij waar je uit kan putten? Wat voedt jou? Wat is jouw bron? Essentiële vragen om te beantwoorden.
Weet je ook hoe je bij je bron kan komen? Wat houdt jou daarin vaak ook tegen? Wat heb je te doen, zodat je weer vrij toegang hebt tot jouw bron?

Eén van mijn belangrijkste bronnen is met aandacht in de natuur zijn. Een wandeling in de natuur (bos, strand, bergen, …) of een mooie plek waar ik tenminste een half uur ga zitten. Een plek waar het rustig is (niet op zondagmiddag in het park) en ik in stilte waarneem en voel, geeft me zowel rust van binnen als energie. Ik ben dan makkelijker met mijn aandacht bij mezelf en proef wat voor mij belangrijk is of me te doen staat de komende tijd.
Wil ik in contact zijn met deze belangrijke bron voor mij, dan betekent dat, dat ik er op uit moet, de stad uit en de natuur op zoek. Niet altijd zo makkelijk in de dagelijkse drukte, zelfs niet in het weekend.
Als ik langere tijd niet meer in de natuur geweest ben, voel ik me minder energiek en heb ik minder inspiratie.

Voor jou zijn er misschien andere bronnen, waar jij uit put, die jou voeden. Denk bijvoorbeeld aan bronnen als: meditatie, yoga, dans, mindfulness, zingen, schilderen, een inspirerend gesprek. Het kan alleen, maar zeker ook samen. Vind je eigen vorm, je eigen bron en zorg, dat je je bron onderhoudt en sta open voor de antwoorden die dan bij je boven komen. Antwoorden die van binnenuit komen.