Methodieken

De verschillende methodieken die Amandus Boelens gebruikt in zijn coaching worden hier toegelicht.

Lichaamswerk

In lichaamswerk ervaar je je lichaam en daarmee ook je gevoelens zoals ze zijn. Je lichaam geeft op een directe wijze inzicht in persoonlijke vragen. Vragen waar je vanuit je denken geen antwoord op krijgt.

Het lichaam is een geweldige bron van informatie. In de loop van je leven ontwikkel je overtuigingen en gedragspatronen. Deze vertalen zich ook in jouw lichaamshouding, in spanningen in je lijf en onbalans.

Door oefeningen en mijn begeleiding daarin, word je je lichaam meer bewust, kom je meer in contact met je gevoelens, verlangen en vitaliteit. In de begeleiding maak ik gebruik van houding, beweging, aanraking, stem, ademhaling, meditatie en aandachtstraining.

Opstellingen

In de individuele begeleiding werk ik met tafelopstellingen met houten blokjes die mensen en thema’s kunnen representeren. Ook werk ik in de ruimte waarin jij zelf en ik op verschillende posities gaan staan die voor mensen of thema’s staan.

Het wonderlijke is, dat je dan contact maakt met gevoelens en informatie van die persoon of dat thema, wat je inzicht geeft in wat er in een systeem speelt, bijvoorbeeld in het gezin waar je uit komt, in de relatie met je partner, of hoe je een innerlijke blokkade in stand houdt.
Uiteenlopende vragen zijn geschikt voor een opstelling en de vorm van een opstelling kan ook verrassend divers zijn.

Ik geef ook workshops waar meerdere deelnemers zijn, die dan representant zijn naar aanleiding van een vraag. Kijk voor het actuele aanbod van Workshops Opstellingen in de agenda >

Biografie

Kijken naar je eigen levensloop en ontdekken dat daarin bepaalde ervaringen en thema’s van belang zijn en invloed hebben op hoe jij jouw leven loopt, geeft inzicht. Ook word je je bewuster van de levensfase waarin je zit. Het laat je met een frisse blik opnieuw naar jezelf kijken. Daardoor kunnen zich nieuwe mogelijkheden en keuzes aandienen.

Je schrijft niet jouw gehele biografie uit. Met een specifieke opdracht krijg je verrassend snel belangrijke thema’s en levenservaringen boven tafel. Daar samen naar kijken geeft bewustwording en nieuwe inzichten.

Dromen

Dat wat wezenlijk van belang is, toont zich in beelden en symbooltaal in jouw dromen. Dromen zijn boodschappers van wat onbelicht blijft tijdens het bewustzijn overdag.

Werken met dromen is een krachtige vorm om onbewuste zaken aan het licht te brengen in een eigen, persoonlijke droomtaal. Alleen jij kunt betekenis aan je droom geven. Dromen lenen zich vaak goed om uit te spelen. Je wordt teruggebracht in de droom en ervaart de situaties ook in je lichaam. Het is een hele directe manier om de boodschappen die in de droom verborgen zitten te ervaren.

Je wordt je bewust van zaken waar je in het dagelijkse bestaan nog niet bewust van bent. Dromen geven richting en inspiratie aan het dagelijks leven.

Reading

Een reading maakt helder waar je in je leven staat en wat je aan het leren en uitzoeken bent. Het geeft je inzicht in wie je bent, wat belangrijk voor je is en waarom je de dingen doet zoals je ze doet.

Tijdens de reading lees ik informatie die beschikbaar is in jouw energieveld. Jij zit op een stoel en luistert naar de beelden en informatie die ik daarin ‘lees’.

“Ik ben geraakt door de reading en jouw heldere en fijne verwoording van beelden.”

< terug