Opstellingen

In een opstelling (familieopstelling, organisatieopstelling, teamopstelling, loopbaanopstelling) wordt zichtbaar gemaakt welke dynamiek er (onbewust) speelt in het systeem. In het doen van een opstelling ontstaat er overzicht, inzicht en helderheid.  De onzichtbare of onbewuste patronen worden als het ware zichtbaar gemaakt. Er vallen dingen op hun plek, er kan heling plaats vinden en  er komt ruimte voor verandering.

Al vele jaren organiseer en begeleid ik Workshops Opstellingen. Dat doe ik met veel rust en afstemming, waardoor in de opstelling een proces op gang komt zodat patronen in de onderstroom van een gezin, familie, bedrijf of levensthema’s zichtbaar worden. Zo krijgt de deelnemer inzichten waardoor ruimte ontstaat voor verandering, vernieuwing en groei.

“In een opstelling wordt op een directe wijze zichtbaar waar de stroom stagneert en kan een eerste stap gezet worden, waardoor de liefde in het systeem weer gaat stromen.”

Een opstelling vindt plaats in een groep van tenminste acht deelnemers. Er staat steeds één vraag van een deelnemer centraal. Ik verhelder met de deelnemer de vraag. Vervolgens stelt de deelnemer representanten uit de groep deelnemers op in de ruimte voor zichzelf en andere mensen, bijvoorbeeld een ouder, en thema’s zoals bijvoorbeeld angst, gemis of een verlangen. Het bijzondere is, dat de opgestelde representanten op de plek waar zij opgesteld zijn, toegang krijgen tot soortgelijke gevoelens, krachten en verhoudingen als degene of datgene wat zij representeren. Daarmee worden verborgen dynamieken in het systeem zichtbaar.

Naast deze workshops waarin ik werk met opstellingen bij uiteenlopende vragen, begeleid ik ook opstellingen in samenwerking met andere ervaren trainers waarin we een combinatie maken met bijvoorbeeld lichaamswerk en werken rondom een specifiek thema.

Zou je misschien graag een opstelling willen doen, neem dan contact met me op >.
In overleg plannen we dan een datum voor een Workshop Opstellingen, regel ik de locatie en zorg ik voor voldoende deelnemers, die representant willen zijn.

Kosten

De kosten voor het doen van een opstelling zijn € 105,00 inclusief 21% btw wanneer je particulier betaalt.
Kun je de opstelling vanuit je eigen bedrijf bekostigen, dan reken ik  € 105,00 exclusief 21% btw.

 

Komt er binnenkort een Workshop Opstellingen, dan vind je die in de agenda >.