Zweethut

Het doen van een zweethut (Inipi) brengt je naar jezelf en naar wat er op dit moment in je leven aan de orde is. Voor iedereen is de ervaring anders. Samen met elkaar in het donker op de kale aarde en in het voelen van de hitte brengt je helemaal in je lijf, bij je gevoelens en verlangens en wat er nu uitgesproken moet worden. In het delen en ervaren komen ook de antwoorden op, waarmee je verder kan.

Een zweethut kan confronterend zijn. Je komt je angsten tegen, je verdriet en pijn, je eenzaamheid. De uitnodiging is om alles wat zich aandient welkom te heten en met mildheid, liefde naar jezelf te kijken. Je kan ook geraakt worden door de woorden van anderen, waardoor er iets open gaat bij jou. In het je laten raken kan er dan ook iets helen bij je.

“De zweethut is een oeroud ritueel, dat in zijn eenvoud en aardsheid heel krachtig is. Mooi hoe het iedere keer mensen raakt.”

Een zweethut maakt je ook bewust van de elementen lucht, vuur, water en aarde, van het ritme van de seizoenen, van deel zijn van de natuur, van je verbinding met je voorouders en van verbinding met elkaar in de hut. Hoe verhoud je je hiertoe? Dit maakt het tot een heel rijk ritueel. In de zweethut is er tijd voor delen van ervaringen, gevoelens en verhalen, stilte, zingen en gebed.

Ik bied regelmatig door het jaar heen aan kleine groepen (zes tot tien deelnemers) de zweethut aan. Ik geef zowel mannenzweethutten als zweethutten voor mannen en vrouwen (gemengd). Ook een zweethut voor een vriendengroep om bij een belangrijke gebeurtenis stil te staan of om dit in verbinding met elkaar te ervaren is mogelijk. Het kan daarmee verdieping aan de vriendschap geven.

Voel je welkom om deel te nemen aan een prachtige reis!

Praktische informatie over data, locatie en kosten vind je in de agenda >.

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten, neem dan contact met me op >

Ook is het mogelijk om met een eigen groep vrienden, trainingsgroep of team een zweethut te doen. Ik denk graag met je mee hoe we dit kunnen vormgeven.